Πλατεία Άνοιξη

Όταν Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΟΙΞΗ κινδυνεύει.. Οι κάτοικοι αντιδρούν!

Όταν Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΟΙΞΗ κινδυνεύει..

Οι κάτοικοι αντιδρούν!

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Ζωγράφου είναι ο πιο πυκνοδομημένος Δήμος της Ευρώπης κι ενώ περιμέναμε ότι η διοίκηση του Δήμου θα έβαζε σε προτεραιότητα την αύξηση των ελεύθερων χώρων και του πρασίνου, αντίθετα αποφάσισε όχι μόνο να δημοπρατήσει 5 πλατείες για την κατασκευή γκαράζ , αλλά να  δώσει σε εργολάβους και  τέσσερα  οικόπεδα του Δήμου, με σκοπό την κατασκευή κτιρίων, με το σύστημα της αντιπαροχής

Μεταξύ των οικοπέδων αυτών, περιλαμβάνεται και το μοναδικό ελεύθερο οικόπεδο επί της Λ. Παπάγου και Αμφιτρίτης, το οποίο είναι συνέχεια της Πλατείας  «Άνοιξης».

Με την κατασκευή αυτού του εξαώροφου κτιρίου στη θέση του ήδη υπάρχοντος υπαίθριου γκαράζ, η διοίκηση με το πρόσχημα ανάγκης νέων χώρων στάθμευσης, προγραμματίζει και την κοπή των δέντρων της πλατείας Άνοιξης, ώστε να δημιουργηθεί και εκεί υπόγειο γκαράζ.

Η ζημιά που θα προκύψει για την γύρω περιοχή από αυτές τις κατασκευές, θα είναι ανυπολόγιστη. Όχι μόνο θα μειωθεί το πράσινο, αλλά θα αυξηθεί και το τσιμέντο. Το εξαώροφο κτίριο θα εμποδίσει την δυνατότητα ανακύκλωσης του αέρα προς την πλατεία και την γύρω περιοχή, θα την απομονώσει μέσα σε τέσσερα οικοδομικά τετράγωνα, ενώ  το γκαράζ θα υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο την περιοχή αφού θα καταστρέψει το ελάχιστο πράσινο που της έχει απομείνει.

Η πλατεία μας δε θα γίνει ΓΚΑΡΑΖ ΚΑΙ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε τους περίοικους της πλατείας «Άνοιξης» στην συγκέντρωση της γειτονιάς στην πλ.  Άνοιξη, για να κινητοποιηθούμε άμεσα,  και να σταματήσουμε τα καταστρεπτικά σχέδια του Δημάρχου, όπως έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής οι ενεργές επιτροπές κατοίκων γύρω από τις άλλες απειλούμενες πλατείες του Δήμου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΟΙΞΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 8μμ.

Να συζητήσουμε

Να ανταλλάξουμε απόψεις

Να αποφασίσουμε για το μέλλον της γειτονιάς μας

Advertisements

Φεβρουαρίου 27, 2010 - Posted by | Uncategorized

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: